در سال های اخیر بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله ادامه تحصیل، کار یا سرمایه گذاری به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. اخذ اقامت کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشورها نسبتاً راحت تر بوده و به همین دلیل افراد زیادی اقدام به اخذ اقامت این کشور می کند. این کشور با داشتن 30 میلیون گردشگر در سال، به عنوان ششمین مقصد گردشگری در جهان شناخته شده است. یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای اخذ اقامت ترکیه، اقامت توریستی است. این روش با توجه به هزینه کم و زمان کوتاهی که برای دریافت اقامت دارد، یکی از پر طرفدارترین روش ها برای اخذ اقامت ترکیه محسوب می شود.
روش های مهاجرت به ترکیه و اخذ پاسپورت
ترکیه Turkey یکی از کشورهای همسایه ایران و از مدرن ترین آنها است. کشور ترکیه بخاطر همسایگی به اروپا دارای بسیاری از استانداردهای اروپایی برای زندگی است. از این رو به علت کیفیت زندگی خوب و داشتن شباهت های فرهنگی با ایران، بسیاری از ایرانیان ترکیه را به عنوان مقصدی برای مهاجرت انتخاب می کنند. در مقاله زیر به روش های مختلف مهاجرت به ترکیه 2022 می پردازیم.

اقامت ترکیه از طریق تحصیل
یکی از متداول ترین روش ها برای اخذ اقامت کشور ترکیه، اقامت از طریق ویزای تحصیلی است. در حقیقت می توان گفت تحصیل در کشور ترکیه به تنهایی منجر به اخذ اقامت دائم این کشور نمی شود ولی شرایطی برای اخذ اقامت به وجود می آورد. کشور ترکیه هر سال دانشجویان زیادی از کشورهای مختلف را می پذیرد و در نتیجه افراد زیادی این کشور را برای مهاجرت و ادامه تحصیل انتخاب می کنند. تحصیل در مدارس ترکیه برای افراد 6 تا 14 سال کاملاً رایگان بوده و بعد از آن افراد می توانند برای ادامه تحصیل وارد کالج یا دبیرستان شوند. یکی از شرایط مهم برای مهاجرت به ترکیه از طریق ویزای تحصیلی، شرکت در آزمون تومر و دریافت مدرک زبان ترکی است. افرادی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارند، بعد از دریافت مدرک زبان ترکی تومر از یک موسسه آموزشی، می توانند برای دریافت ویزای تحصیلی و اخذ اقامت کشور ترکیه اقدامات لازم را انجام دهند. تحصیل در کشور ترکیه در همه مقاطع تحصیلی امکان پذیر بوده و افراد می توانند در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این کشور ادامه تحصیل دهند. دانشجویان بین المللی علاقه زیادی به تحصیل در رشته های پزشکی و پیرا پزشکی دارند و بیشتر در این رشته ها درس می خوانند. همان طور که قبلاً ذکر شد افراد فقط از طریق تحصیل در کشور ترکیه، نمی توانند اقامت این کشور را بگیرند و باید بعد از پایان تحصیلات خود وارد بازار کار کشور ترکیه شوند تا بتوانند اقامت دائمی این کشور را اخذ کنند. امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بسیار پایین است و دانشجویان بین المللی فقط می توانند در مقطع دکترا و در صورت داشتن یک رزومه علمی خوب بورسیه تحصیلی دریافت کنند.
اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری
یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور ترکیه، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری است. مبلغ سرمایه گذاری در کشور ترکیه با توجه به بخش های اقتصادی متفاوت بوده و منجر به اخذ اقامت دائمی این کشور می شود. دریافت پاسپورت کشور ترکیه از طریق سرمایه گذاری دست کم 6 ماه طول می کشد. پاسپورت کشور ترکیه ده سال اعتبار داشته و افراد با داشتن این ویزا می توانند به بیشتر کشورهای دنیا سفر کنند. متقاضیان با داشتن پاسپورت کشور ترکیه از تمام مزایای شهروندی این کشور بهره مند می شوند. کشور ترکیه کم ترین مبلغ را برای سرمایه گذاری در نظر گرفته است و به همین دلیل افراد زیادی برای سرمایه گذاری کشور ترکیه را انتخاب می کنند. روش های مختلفی برای سرمایه گذاری در این کشور وجود دارد و شرایط و مبلغ سرمایه گذاری در روش های مختلف، متفاوت است. یکی از متداول ترین روش ها برای اخذ ویزای سرمایه گذاری در این کشور، سرمایه گذاری از طریق خرید ملک است. کم ترین سرمایه برای خرید ملک در کشور ترکیه 250000 دلار است و افراد می توانند با خرید یک ملک به این قیمت در این کشور سرمایه گذاری کرده و اقامت این کشور را بگیرند. از دیگر روش های سرمایه گذاری در این کشور، گذاشتن سپرده بانکی در بانک های این کشور است. در این روش متقاضیان باید مبلغی در حدود 500 هزار دلار در بانک های این کشور سرمایه گذاری کنند ولی بعد از گذشت 3 سال اجازه برداشت این پول را دارند. متقاضیان از طریق خریدن اوراق قرضه دولتی و سهام می توانند در این کشور سرمایه گذاری کنند. این روش سود زیادی دارد و حداقل مبلغ برای خرید سهام 500 هزار دلار می باشد.
اقامت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از مهمترین شرایط برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج این است که متقاضیان باید بالای 18 سال داشته باشند. متقاضیان از طریق ازدواج با شهروندان ترکیه می توانند اقامت این کشور را دریافت کرده و به این کشور مهاجرت کنند. یکی دیگر از مهمترین شرایط ازدواج این است که دو طرف دست کم باید به مدت 3 سال با یکدیگر زندگی کنند و همچنین اسناد و مدارک معتبری برای واقعی بودن این ازدواج ارائه دهند. اقامت ترکیه از طریق ازدواج قوانین و مقررات خاصی دارد. در صورتی که افرادی که قصد ازدواج دارند، هموطن باشند، ازدواج آنها باید از طریق کنسولگری این کشور انجام شود. در ابتدا دو طرف ازدواج باید مدارک لازم برای ازدواج را به اداره مورد نظر ارائه داده و سپس برای ازدواج وقت بگیرند. در حقیقت اتباع خارجی که قصد ازدواج با اتباع کشور ترکیه را دارند، باید در ابتدا از اداره کنسولگری کشور خود برگ تجرد گرفته و سپس آن را در شهر آنکارا به تایید وزارت امور خارجه کشور ترکیه برسانند. به طور کلی می توان گفت اتباع خارجی در کشور ترکیه از طریق ازدواج با اتباع ترکیه می توانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. متقاضیان برای انجام آزمایش های خون باید به بیمارستان های دولتی و موسسات غیر انتفایی مراجعه نمایند تا آزمایش های لازم روی آنها انجام شود. بعد از این مرحله فرم های مخصوص به ازدواج در دفاتر ازدواج ترکیه تایید شده و پاسپورت نیز ترجمه می شود. یکی از شرایط مهم برای ازدواج با فردی که ملیت ترکیه ایی داشته و شهروند ترکیه است این است که ازدواج نباید صوری باشد و حتماً باید مدارکی برای اثبات واقعی بودن این ازدواج ارائه شود. اخذ اقامت کشور ترکیه از طریق ازدواج تقریباً 3 تا 5 سال طول می کشد و در این مدت افراد نمی توانند در کشور ترکیه اقامت داشته باشند و فقط می توانند به عنوان توریست به این کشور رفت و آمد داشته باشند.
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
ترکیه یکی از کشورهای مهاجر پذیر بوده و به همین دلیل بسیاری از افراد جویای کار، این کشور را برای مهاجرت و کار انتخاب می کنند. یکی دیگر از بهترین روش ها برای مهاجرت به کشور ترکیه، مهاجرت از طریق ویزای کار است. یکی از مهمترین شرایط برای افرادی که به قصد کار به کشور ترکیه مهاجرت می کنند، داشتن یک دعوت نامه معتبر از یکی از شرکت های ترکیه است. در حقیقت می توان گفت افراد برای این که در کشور ترکیه اجازه کار داشته باشند، باید توسط یک شرکت معتبر در کشور ترکیه به کار دعوت شده باشند. با توجه به قوانینی که کشور ترکیه در مورد اقامت کاری دارد، شرکت هایی که در کشور ترکیه وجود دارند، این توانایی را دارند که با توجه به حرفه و تخصص افراد متقاضی، برای افرادی که قصد مهاجرت دارند، از وزارت کار کشور ترکیه، درخواست اجازه کار کنند. در صورتی که درخواست این افراد برای شروع کار در کشور ترکیه با موافقت روبرو شود، متقاضیان اجازه دارند به مدت یک سال در این کشور بمانند و کار خود را شروع کنند. متقاضیان بعد از گذشت یک سال این امکان را دارند که ویزای کاری خود را تمدید کرده و ویزای کار دو ساله و سپس سه ساله بگیرند. کشور ترکیه با توجه به خاطر رشد اقتصادی و صنعتی بالایی که دارد، بازار کار بسیار خوبی داشته و به همین دلیل به یکی از مقاصد مهم برای مهاجرت کاری تبدیل شده است. از آن جایی که در کشور ترکیه تنوع کاری زیاد است، هر ساله مهاجران زیادی از طریق ویزای کاری به این کشور مهاجرت کرده و اقامت آن را می گیرند. با توجه به این که هزینه مسکن، رفت و آمد و همچنین خورد و خوراک در این کشور در مقایسه با سایر کشورها خیلی مناسب است، مقصد مناسبی برای مهاجرت کاری محسوب می شود. اقامت ترکیه از طریق ویزای کار به دو صورت مجوز کار موقت و مجوز کار دائم می باشد. مجوز کار موقت از طرف کارفرما و یا از طریق موسسات واسطه به افراد متقاضی داده می شود. در اجازه کار موقت، فرد متقاضی به مدت یک سال اجازه کار در کشور ترکیه دارد و بعد از پایان یافتن اولین دوره کاری، متقاضی می تواند درخواست کاری خود را تمدید کند. در صورتی که این درخواست تمدید کاری با موافقت مواجه شود، متقاضی می تواند اجازه کار دو ساله و بعد سه ساله دریافت کند. متقاضیان می توانند در مجموع به مدت 6 سال به طور موقت در کشور ترکیه کار کنند. متقاضیانی که به مدت 8 سال اجازه کار قانونی داشته باشند، می توانند به صورت دائم در کشور ترکیه مشغول به کار شوند. متقاضیان با داشتن اقامت دائم این کشور از تمام حقوق شهروندی این کشور بهره مند می شوند.
مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک
کشور ترکیه قانونی را تصویب کرده است که بر اساس آن اتباع خارجی با خرید ملک در ترکیه میتوانند اقامت موقت این کشور را دریافت کنند. در این روش میزان ارزش ملک خریداری شده اهمیت چندانی ندارد. بر این اساس حتی اگر شما خانه ای بسیار ارزان را با حدود ۱۵۰.۰۰۰ لیر هم خریداری کنید، اقامت ترکیه را تا زمان در اختیار داشتن این ملک خواهید داشت. اما راهکار دیگری هم در این فرآیند وجود دارد. اخذ پاسپورت ترکیه با خرید ملک به ارزش حداقل ۲۵۰.۰۰۰ دلار. شما از این طریق به جای در اختیار داشتنِ اقامت های یکساله که تا پنج سال باید تکرار شود تا به پاسپورت برسد، از همان ابتدا پاسپورت را دریافت میکنید.
اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت
با توجه به این که کشور ترکیه اقتصاد در حال رشدی دارد، بسیاری از افراد از طریق ثبت شرکت وارد بازار کار این کشور شده و از این طریق درآمد کسب می کنند. اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت یکی از بهترین روش ها برای اخذ اقامت این کشور بوده و بسیاری از افراد سرمایه دار از این روش به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. با توجه به این که هزینه تاسیس و ثبت شرکت در ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورها کم تر است، متقاضیان کشور ترکیه را برای ثبت شرکت انتخاب می کنند. مقدار مالیاتی که باید برای ثبت شرکت در ترکیه پرداخت شود بسیار نا چیز است و افراد مجبور به پرداخت مالیات های سنگین نخواهند بود. ثبت شرکت در ترکیه انواع مختلفی داشته و هر کدام از آنها شرایط مخصوص به خود را دارند. در ثبت شرکت با مسئولیت محدود شرکت باید حداقل با یک نفر و حداکثر با 55 نفر ثبت و تاسیس شود. هزینه ایی که برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیاز است، در حدود 2100 دلار می باشد. در این روش باید دو حساب ارزی باز شود که یکی از آنها به نام مدیر شرکت و دیگری به نام شرکت خواهد بود. با توجه به قوانینی که ثبت شرکت با مسئولیت محدود دارد، سهم هر کدام از سهامداران از سود و زیان شرکت، بستگی به میزان سهم این فرد حقوقی یا حقیقی داشته و در صورتی که شرکت ورشکست شود، فرد طلبکار فقط اجازه دارد به اندازه سهام شرکت طلب کند و سهم بیشتری به او تعلق نمی گیرد. افرادی که می توانند مدیریت شرکت هایی با مسئولیت محدود را داشته باشند، می توانند از بین شهروندان ترکیه و حتی اتباع خارجی انتخاب شوند. با توجه به اساسنامه شرکت، مدیر شرکت نباید جزء سهامداران شرکت باشد. نوع دیگر شرکت، شرکت سهامی است که خود به دو بخش شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام تقسیم می شود. شرکت هایی که کمتر از 250 نفر سرمایه گذار دارند، شرکت سهامی خاص بوده و هزینه تاسیس و ثبت شرکت در این شرکت ها در حدود 2800 دلار آمریکا است. شرکت هایی که تعداد سهامداران آن بیشتر از 250 نفر باشند، شرکت سهامی عام هستند. سهم ها در شرکت های سهامی مساوی بوده و هر سهامداری می تواند به هر اندازه ایی که می خواد سهم بخرد. مقدار سود و زیان هر سهامدار با توجه به این سهم مورد ارزیابی قرار می گیرد. با توجه به قوانینی که در کشور ترکیه وجود دارد، در مجمع عمومی این شرکت باید نمایندگانی از وزارت بازرگانی حضور داشته باشند. یکی دیگر از انواع شرکت ها، شرکت تضامنی است و اگر این شرکت دچار بدهی و قرض شود تمام شرکا موظف به پرداخت بدهی شرکت هستند. در صورتی که این بدهی از کل سرمایه شرکت بیشتر باشد، باز هم شرکا مجبور به پرداخت این بدهی هستند. شرکت مختلط یکی دیگر از انواع شرکت ها است. در شرکت های مختلط فقط یک یا چند نفر از افراد سهامدار مجبور به پرداخت بدهی های شرکت هستند و بقیه افرادی که در این شرکت سهام دارند، به اندازه سرمایه اولیه خود موظف به پرداخت بدهی هستند.