یکی از روش های اخذ اقامت ترکیه، اقامت از طریق ثبت شرکت است. با توجه به این که اقتصاد کشور ترکیه در حال پیشرفت است، افراد زیادی از طریق ثبت شرکت وارد بازار کاری ترکیه شده و از این طریق اقامت این کشور را دریافت می کنند. موسسه مهاجرتی تیدی پارس از طریق وکیل های خود اقدام به انجام امور مهاجرت و اخذ پاسپورت می نماید و تمام راهکاری لازم برای اخذ اقامت را به متقاضیان ارائه می دهد.
اخذ اقامت کشور ترکیه از طریق ثبت شرکت یکی از متداول ترین روش ها برای اخذ اقامت این کشور بوده و بسیاری از سرمایه گذاران با این روش به کشور ترکیه مهاجرت کرده و اقامت دریافت می کنند. از آن جایی که هزینه تاسیس و ثبت شرکت در کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشورها خیلی پایین تر است، بسیاری از سرمایه داران برای ثبت شرکت به کشور ترکیه مهاجرت می کنند. یکی از مهمترین مزیت های ثبت شرکت در ترکیه این است که مقدار مالیات پرداختی برای ثبت شرکت در ترکیه بسیار کم است و متقاضیان مجبور نیستند مالیات های سنگین پرداخت نمایند. ثبت شرکت در ترکیه انواع مختلفی داشته و هر کدام از آنها شرایط مخصوص به خود را دارند.
انواع ثبت شرکت در کشور ترکیه
یکی از انواع ثبت شرکت در ترکیه، ثبت شرکت با مسئولیت محدود است. ثبت شرکت با مسئولیت محدود، دست کم با یک نفر و حداکثر با 55 نفر ثبت و تاسیس می شود. هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در حدود 2100 دلار می باشد. در این روش برای ثبت شرکت، نیاز به دو حساب ارزی است که یکی از آنها باید به نام مدیر شرکت و دیگری به نام شرکت باشد. با توجه به قوانینی که دولت ترکیه برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود وضع کرده است، سهم تمام سهامداران شرکت از سود و زیان شرکت، به میزان سهم این فرد حقوقی یا حقیقی بستگی دارد و در صورت ورشکست شدن شرکت، افراد طلبکار نمی توانند بیشتر از سهام شرکت طلب کنند و در حقیقت سهم بیشتری به آنها تعلق نمی گیرد. کسی که مسئولیت شرکت و کارهای مدیریتی شرکت به عهده او گذاشته می شود، ممکن است از بین شهروندان ترکیه و حتی اتباع خارجی انتخاب شود. با توجه به اساسنامه ایی که برای شرکت تعیین شده است، مدیر این شرکت نباید از بین سهامداران شرکت انتخاب شود. نوع دیگر شرکت که متقاضیان می توانند در کشور ترکیه نسبت به ثبت آن اقدام کنند، شرکت سهامی است که خود به دو بخش شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام تقسیم می شود. شرکت هایی که تعداد سرمایه گذاران آنها از 250 نفر کمتر است، شرکت سهامی خاص هستند و هزینه تاسیس و ثبت شرکت در این نوع شرکت ها در حدود 2800 دلار آمریکا می باشد ولی شرکت هایی که بیشتر از 250 نفر سرمایه گذار داشته باشند، شرکت سهامی عام هستند. تعداد سهم ها در شرکت های سهامی مساوی بوده و هر سهامدار می تواند هر میزان سهام که می خواهد، خریداری کند. مقدار سود و زیان هر کدام از سهامداران با توجه به سهمی که در شرکت دارند، مورد ارزیابی قرار می گیرد. طبق قوانینی که کشور ترکیه در این مورد وضع کرده است، باید نمایندگانی از وزارت بازرگانی در مجمع عمومی این شرکت حضور داشته باشند. شرکت تضامنی یکی دیگر از انواع شرکت هایی است که در کشور ترکیه ثبت می شود و در صورتی که این شرکت بدهکار شود، کلیه شرکای این شرکت نسبت به پرداخت بدهی شرکت موظف هستند. در صورتی که مقدار این بدهی بیشتر از تمامی سرمایه شرکت باشد، باز هم شرکا مجبور به پرداخت این بدهی بوده و باید کل آن را پرداخت کنند. شرکت مختلط یکی دیگر از انواع شرکت هایی است که متقاضیان می توانند نسبت به ثبت آن اقدام کنند. در شرکت های مختلط، فقط یک یا چند نفر از سهامداران باید بدهی های شرکت را پرداخت کنند و بقیه افرادی که در این شرکت دارای سهام هستند، فقط به اندازه سرمایه اولیه ایی که دارند، موظف به پرداخت بدهی هستند.

مزایای ثبت شرکت در کشور ترکیه
یکی از مهمترین مزیت های ثبت شرکت در کشور ترکیه، دریافت اقامت کاری و مجوز کار این کشور با کمترین هزینه است. در حقیقت می توان گفت افرادی که اقدام به ثبت شرکت در ترکیه می کنند، می توانند خیلی سریع اقامت کاری این کشور را دریافت کنند. افرادی که در ترکیه اقدام به ثبت شرکت می کنند می توانند شرکت های چند منظوره مانند شرکت های بازرگانی، تولیدی، پیمانکاری، خدماتی و نمایندگی ثبت کنند. این افراد علاوه بر این می توانند برند مورد نظر خود را در کشور ترکیه به ثبت رسانده و یا محصولات خود را به عنوان یک برند ترک به فروش برسانند. از دیگر مزیت های مهم ثبت شرکت در ترکیه این است که فرد متقاضی اجباری برای انتقال پول به کشور ترکیه ندارد و مجبور به سرمایه گذاری در بانک های این کشور نیست. افراد می توانند در همان ابتدا در حساب های بانکی معتبر ترکیه، برای خود حساب بانکی باز کنند. متقاضیان با اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت می توانند به راحتی ویزای سایر کشورهای اروپایی را دریافت کنند. اگر چند نفر به عنوان شریک، اقدام به ثبت شرکت کنند، همه آنها می توانند اقامت کاری دریافت کنند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. مالیات در کشور ترکیه با توجه به درآمد افراد تعیین می شود و در صورتی که شرکت ثبت شده سودی برای افراد نداشته باشد، افراد ملزم به پرداخت مالیات نیستند. برای ثبت شرکت در ترکیه نیازی به استخدام شرکای ترک نیست و مالکیت شرکت می تواند به طور کامل در اختیار متقاضی باشد. یکی دیگر از کشورهای همسایه که که ثبت شرکت در آن دارای مزایای زیادی است، امارات می باشد. برای ثبت شرکت در امارات با تیدی پارس تماس بگیرید.
هزینه های ثبت شرکت در کشور ترکیه
سرمایه اولیه برای ثبت شرکت در ترکیه 10 هزار لیر یعنی معادل 2600 دلار است و متقاضیان برای شروع کار باید این سرمایه را داشته باشند. متقاضی باید ماهیانه هزینه هایی برای حقوق کارکندان و حسابداران خود در نظر بگیرد و حقوق یک حسابدار رسمی در حدود ماهی 120 دلار است. هزینه اجاره دفتر کار نیز با توجه به محل متفاوت بوده و بین چند دلار تا چند هزار دلار می باشد. مالیات بر درآمد شرکت در حدود 22 درصد از سود خالص شرکت است. هزینه هایی که برای دفاتر رسمی و پلمپ آن در اداره دارایی در نظر گرفته شده است، حدود 400 دلار در سال است.
نکات مثبت در مورد ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه منجر به دریافت اقامت کاری برای افراد متقاضی می شود. علاوه بر این ثبت شرکت در ترکیه اخذ شهروندی ترکیه را به دنبال دارد و افراد در نهایت می توانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. افراد با ثبت شرکت در ترکیه شخصیت حقوقی و اجتماعی به دست می آورند و دولت، اصناف و حتی سایر شرکت ها به عنوان یک سرمایه گذار موجه به آنها نگاه می کنند. افراد با ثبت شرکت در کشور ترکیه می توانند بعد از یک سال کارت اعتباری دریافت کرده و از تمام تسهیلات بانکی استفاده کنند. به طور کلی می توان گفت دولت ترکیه به افرادی که با ثبت شرکت در ترکیه به سود دهی برسند، امکان استفاده از این تسهیلات را می دهد. برای ثبت شرکت در ترکیه نیازی به اقامت نیست و فرد متقاضی می تواند بدون داشتن اقامت این کشور، اقدام به ثبت شرکت کند.
برای ثبت شرکت در ترکیه افراد متقاضی ملزم به ارائه یک طرح تجاری هستند. برای ثبت شرکت در ترکیه در ابتدا افراد متقاضی باید یک برنامه کاری به کنسولگری کشور ترکیه در کشور خود ارائه دهند. افراد متقاضی بعد از گرفتن این تاییدیه برای گرفتن مجوز کاری، باید آنها را به تایید وزارت کاری ترکیه برسانند. در حقیقت این مجوز کاری باید مورد تایید وزارت کاری کشور ترکیه باشد. این طرح تجاری ارائه شده در واقع برنامه کاری شرکت و همچنین هدف از راه اندازی شرکت را نشان می دهد. در صورتی که این طرح تجاری تاثیری مثبت و مفید در اقتصاد کشور ترکیه داشته باشد، دولت ترکیه از آن حمایت می کند.
مراحل ثبت شرکت در ترکیه
اولین مرحله برای ثبت شرکت در کشور ترکیه، ارائه دادن مدارک مالیاتی و هویتی شخصی است که قصد راه اندازی شرکت در ترکیه را دارد. شخص متقاضی علاوه بر ارائه مدارک هویتی، باید تمکن مالی خود را به دولت ترکیه ثابت کرده و همچنین نشان دهد که توانایی مدیریت یک کسب و کار را دارد. فرد متقاضی باید تعیین کند که شرکتی که می خواهد ثبت کند، در چه زمینه ایی قرار است فعالیت کند. بعد از این مراحل متقاضی باید به اداره دارایی مراجعه کرده و یک شماره شناسایی برای پرداخت مالیات دریافت کند. بازرسان اداره بازدید، مدیری برای شرکت تعیین می کنند و آدرس شرکت را نیز ثبت می کنند. متقاضیان باید فرم هایی در ارتباط با تاسیس شرکت، پر کنند و اساسنامه شرکت را در اداره ثبت اسناد به تایید برسانند. علاوه بر این امضای مدیر عامل شرکت باید در ارداه ثبت اسناد به ثبت برسد. تنظیم اجاره نامه شرکت یکی دیگر از مراحل ثبت شرکت است و بعد از آن مشخصات شرکت باید در روزنامه های رسمی کشور ترکیه به چاپ برسد. در مراحل بعدی متقاضیان با دریافت کارت بازرگانی و باز کردن حساب بانکی می توانند کار خود را شروع کنند. در حقیقت متقاضی باید در یکی از بانک های ترکیه حسابی به نام شرکت باز کند. از دیگر مراحل مهم برای ثبت شرکت واریز کردن درصدی از سرمایه یعنی در حدود یک چهارم به حساب شرکت است که این حساب از قبل به عنوان حساب اصلی شرکت معرفی شده است.
نکات مثبت در مورد ثبت شرکت در ترکیه
متقاضیان با ثبت شرکت در ترکیه، از اقتصاد موفق و بازار داخلی ترکیه بهره مند می شوند و با توجه به این که در حدود 20 ملیون نفر از جمعیت این کشور شامل نیروی جوان و فعال می شود، ثبت شرکت برای کارآفرینی و به کارگیری افراد این کشور نقش مهمی ایفا می کند. افراد با ثبت شرکت در کشور ترکیه از موقعیت های زیادی در کشور ترکیه برخوردار می شوند. با توجه به این که کشور ترکیه دروازه ایی بین آسیا و اروپا است، متقاضیان با ثبت شرکت در ترکیه به بازارهای اصلی دسترسی پیدا می کنند. افراد متقاضی در شروع کسب و کار، اقامت موقت دریافت می کنند ولی در صورت موفقیت در کسب و کار، بعد از 5 سال می تواند اقامت دائم دریافت کنند.
لازم به ذکر است که متقاضیانی که علاوه بر ثبت شرکت، قصد دریافت اقامت این کشور را نیز دارند باید مبلغی در حدود 100000 لیر برای ثبت شرکت داشته باشند. به طور کلی ارزش هر سهم نباید از 25 لیر ترکیه کمتر باشد و افراد متقاضی باید 25 درصد از مبلغ ذکر شده را در حساب بانکی خود داشته باشند. متقاضیان بعد از انجام این مراحل و دریافت روزنامه رسمی، اجازه دارند این مبلغ را از حساب خود برداشت کنند.
قوانین ثبت شرکت در کشور ترکیه برای اتباع خارجی
بر اساس قوانین قدیمی ثبت شرکت در ترکیه، فرد متقاضی در صورتی می تواند اقدام به ثبت شرکت کند که حتما یکی از شهروندان ترکیه را استخدام کند. ولی با توجه به قوانین جدیدی که برای ثبت شرکت وضع شده است، اتباع خارجی می توانند بدون استخدام شهروندان ترکی اقدام به ثبت شرکت کنند. به این ترتیب اتباع خارجی می توانند 100 درصد مالک شرکت خود باشند و این امر برای سرمایه گذاران مزیت بزرگی محسوب می شود. شرکت هایی که در کشور ترکیه به ثبت می رسند، می توانند با توجه به قوانین کشور ترکیه، طبق اساسنامه ایی که مشخص کرده اند فعالیت کرده و کسب درآمد کنند. کشور ترکیه در زمینه امور ثبتی و حقوقی کشوری بسیار قانونمند است و نسبت به اجرای مقررات حقوقی سخت گیر است و با افرادی که این قوانین را رعایت نمی کنند، برخورد قانونی می کند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
یکی از مهمترین مدارک برای ثبت شرکت در ترکیه، مشخص کردن موضوع فعالیت شرکت و همچنین تعیین آدرس، کد پستی و تلفن شرکت می باشد. تمامی اعضای شرکت از جمله اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و شخصی که حق امضا دارد باید تعیین شوند. متقاضی برای انجام کارهای ثبت شرکت، باید یک وکیل انتخاب کند. تمامی شرکا باید دو قطعه عکس رنگی و اصل گذرنامه خود را ارائه دهند.