در سال های اخیر بسیاری از افراد به روش های مختلف از جمله ادامه تحصیل در حال مهاجرت به کشور ترکیه هستند. کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی شرایط بهتری برای اقامت در نظر گرفته است و به همین دلیل متقاضیان می توانند از طریق تحصیل اقامت این کشور را به دست آورند. افرادی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند، بهتر است قبل از اقدام به مهاجرت به یک موسسه مهاجرتی معتبر و با تجربه مراجعه نمایند. موسسه مهاجرتی تیدی پارس یکی از بهترین موسسات مهاجرتی بوده و با داشتن وکلای با تجربیه در زمینه مهاجرت، می تواند بهترین روش مهاجرت را به افراد پیشنهاد دهد. این موسسه بعد از بررسی شرایط مالی، کاری و تحصیلی افراد، در انتخاب مناسب ترین روش مهاجرتی به آنها کمک می کند.

به طور کلی می توان گفت یکی از متداول ترین روش ها برای اخذ اقامت کشور ترکیه، اقامت از طریق ویزای تحصیلی است. به طور کلی می توان گفت تحصیل در کشور ترکیه به تنهایی منجر به اخذ اقامت این کشور نمی شود ولی منجر به ایجاد شرایطی برای اخذ اقامت این کشور می شود. کشور ترکیه هر سال دانشجویان زیادی از کشورهای مختلف را پذیرش می کند و به همین دلیل افراد زیادی کشور ترکیه را برای مهاجرت و ادامه تحصیل انتخاب می کنند. تحصیل در مدارس ترکیه برای افراد 6 تا 14 سال کاملاً رایگان بوده و بعد از آن افراد می توانند برای ادامه تحصیل به کالج یا دبیرستان وارد شوند.

شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق تحصیل

یکی از مهمترین شرایط برای اخد اقامت ترکیه از طریق ویزای تحصیلی، شرکت در آزمون تومر و دریافت مدرک زبان ترکی است. افرادی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارند، بعد از دریافت مدرک زبان ترکی تومر از یک موسسه آموزشی، می توانند برای دریافت ویزای تحصیلی و اخذ اقامت کشور ترکیه اقدام نمایند. تحصیل در کشور ترکیه در همه مقاطع تحصیلی امکان پذیر است و همه افراد این امکان را دارند که در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این کشور تحصیل کنند. بعضی از دانشگاه های ترکی دوره هایی برای تدریس زبان انگلیسی برگزار می کنند. دانشجویان بین المللی علاقه زیادی به تحصیل در رشته های پزشکی و پیرا پزشکی دارند و بیشتر در این رشته ها درس می خوانند. همان طور که قبلاً ذکر شد افراد فقط از طریق تحصیل در کشور ترکیه، نمی توانند اقامت این کشور را بگیرند و باید بعد از پایان تحصیلات خود وارد بازار کار کشور ترکیه شوند تا بتوانند اقامت دائمی این کشور را اخذ کنند. امکان دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بسیار کم است و دانشجویان بین المللی فقط  در مقطع دکتری و در صورت داشتن یک رزومه علمی خوب می توانند بورسیه تحصیلی دریافت کنند.

شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی

مدرک کارشناسی در کشور ترکیه مانند سایر کشورها بعد از 4 سال به افراد ارائه می شود. پذیرش افراد در مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه با توجه به معدل دانش آموزان در دوره دبیرستان و همچنین نتیجه به دست آمده از امتحانات ورودی صورت می گیرد. شرایط لازم برای دریافت پذیرش و ادامه تحصیل در کشور ترکیه، در دانشگاه های این کشور متفاوت بوده و هر کدام از دانشگاه های شرایط مخصوص به خود را دارند. از دیگر شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه دریافت نمره آیلتس بین 5 تا 6.5 است و بدون این مدرک ورود به دانشگاه امکان پذیر نیست. افرادی که تمایل دارند در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه ادامه تحصیل دهند، باید دوره متوسطه را تمام کرده باشند. افراد متقاضی در صورت داشتن این شرایط، می توانند از طریق شرکت در آزمون وارد دانشگاه شده و در مقطع کارشناسی ادامه تحصیل دهند. رشته هایی از جمله بانکداری، فناوری اطلاعات، مهندسی، تجارت بین المللی، روابط بین المللی، تجارت و مدیریت و همچنین گردشگری و توریسم از رشته های تحصیلی پر طرفدار در کشور ترکیه هستند.

اقامت ترکیه از طریق تحصیل

شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه در حدود 2 سال است ولی با این وجود ممکن است این زمان با توجه به رشته تحصیلی یا دانشگاه متفاوت باشد. بیشتر دوره های کارشناسی ارشد دارای شرایط یکسانی برای پذیرش دانشجویان هستند ولی باز هم با توجه به نوع رشته تحصیلی و همچنین دانشگاه، برای دریافت پذیرش شرایط مختلفی وجود دارد. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند، باید قبل از این که برای تحصیل در دانشگاه های این کشور اقدام کنند، در سایت دانشگاه مورد نظرشان، شرایط لازم برای ورود به دانشگاه را مورد بررسی قرار دهند. افراد متقاضی برای ورود به دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، باید نمره آیلتس 6 تا 6.5 داشته باشند. بعضی از دانشگاه های کشور ترکیه علاوه بر مدارک ذکر شده، مصاحبه شخصی نیز دارند. رشته هایی مانند حسابداری، مهندسی صنایع، مدیریت مهندسی و فناوری اطلاعات از رشته های پرطرفدار در کشور ترکیه محسوب می شوند.

شرایط تحصیل در ترکیه در مقطع دکتری

متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری را دارند می توانند در دانشگاه ها و موسسات عالی کشور ترکیه ادامه تحصیل دهند. دانشجویانی که در مقطع دکتری تحصیل می کنند، می توانند علاوه بر گذراندن دروس اجباری، تحقیقاتی را جهت حمایت مالی دانشگاه نیز انجام دهند. مدت زمان تحصیل در این مقطع در حدود 3 یا 4 سال بوده ولی با توجه به محتوای دوره، ممکن است بعضی دوره ها کوتاه تر یا طولانی تر باشد. به طور کلی می توان گفت شرایط دریافت پذیرش و ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه، برای هر کدام از رشته های تحصیلی متفاوت بوده و نمره آیلتس مورد نیاز برای این مقطع بین نمره 6 تا 7.5 است. برای تحصیل در کشور ترکیه در مقطع دکتری، افراد متقاضی در بسیاری از موارد مورد ارزیابی قرار می گیرند. در دانشگاه های این کشور، کمیته های نظارت مختلف، چگونگی پیشرفت افراد در پایان نامه شان را مورد ارزیابی قرار می دهند. یکی از اعضای این کمیته، به عنوان سرپرست اصلی پایان نامه انتخاب می شود. علاوه بر این در طول این دوره، افراد متقاضی با شرکت در یک آزمون ارزیابی شده و همچنین پایان نامه آنها، مورد ارزیابی کتبی و شفاهی قرار می گیرد. در این مرحله کمیته ایی برای داوران تشکیل می شود که در این کمیته داوران امتحان های مختلف را مورد ارزیابی قرار می دهند. در مدت زمانی که دانشجویان در حال تحصیل در مقطع دکتری هستند، کمیته پیگیری هر 6 ماه، تحقیقات دانشجویان را مورد ارزیابی قرار می دهد. این پیگیری پیشرفت دانشجویان را تضمین کرده و آنها را در مسیر پیشرفت قرار می دهد. دانشجویان بعد از اتمام دوران تحصیلی خود، ملزم به ارائه یک پایان نامه هستند و این پایان نامه توسط هیئت داوران بررسی می شود. در این مرحله دانشجویان باید از پایان نامه خود دفاع کنند.

مزایای تحصیل در ترکیه

دلایل زیادی برای تحصیل در کشور ترکیه وجود دارد. در حقیت می توان گفت سیستم آموزش بین المللی ترکیه بسیار با کیفیت است و در نتیجه مرکز توجه بسیاری از دانشجویان قرار گرفته است. به طور کلی می توان گفت دانشگاه های کشور ترکیه، دارای استاندرهای بالای تحصیلی بوده و مدرک آن بین المللی می باشد. افرادی که برای اولین بار برای ویزای تحصیلی ترکیه درخواست می دهند، باید از قبل ویزای تحصیلی شان را از کنسولگری این کشور نیز دریافت کرده باشند. این افراد باید بعد از گذشت یک ماه از تحصیل در ترکیه، برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنند. افرادی که از طریق ویزای تحصیلی اقامت ترکیه را می گیرند، از مزیت های زیادی برخوردار می شوند. مهمترین مزیت این ویزا این است که افراد متقاضی می توانند همراه با اعضای خانواده خود به این کشور مهاجرت کنند. اجازه اقامت خانواده برای افرادی که در کشور ترکیه مشغول به تحصیل هستند، نوع جدیدی از اقامت است که در سال های اخیر با قانون حمایت بین المللی به سیستم کشور ترکیه معرفی شده است. به این ترتیب افراد متقاضی این امکان را دارند که بعد از اقدام برای تحصیل در این کشور، در طول دوران تحصیل خود برای ویزای همراه درخواست دهند. مدت زمان این ویزا 2 سال بوده و در این مدت امکان تمدید ویزا وجود دارد. در نتیجه افراد متقاضی می توانند به همراه اعضای خانواده خود در این کشور اقامت داشته باشند. علاوه بر این دانشجویان می توانند در طول دوران تحصیل، کاری نیمه وقت داشته باشند و همچنین با داشتن حساب بانکی در این کشور می توانند، وام بانکی دریافت کنند. استفاده از خدمات تامین اجتماعی ترکیه از دیگر مزایای دریافت ویزای تحصیلی محسوب می شود.

در حقیقت می توان گفت کار همراه با تحصیل یکی از مهمترین مزیت های تحصیل در ترکیه محسوب می شود. افراد دانشجو با انجام مشاغل پاره وقت در کشور ترکیه، می توانند تا حدی هزینه های تحصیلی خود را پرداخت کنند. دانشجویان در این مشاغل، اجازه دارند فقط 30 ساعت در طول هفته کار کنند و اجازه کار بیشتر از این ساعت را ندارند در نتیجه می توانند به خوبی بر درس های خود تمرکز کنند. مناطق مختلف کشور ترکیه برای انجام مشاغل پاره وقت، متفاوت است و دانشجویان باید با توجه به شرایط تحصیلی خود، شغل مورد نظر خود را پیدا کرده و در آن استخدام شوند. تحصیل در کشور ترکیه دانشجویان را با بازار کار جهانی آشنا کرده و فرصت های مناسبی برا زندگی در اختیار آنها قرار می دهد. با توجه به این که دانشجویان در دوران تحصیل، با بازار کار این کشور آشنا می شوند، می توانند فرصت های کاری خوبی به دست آورده و از طریق ویزای کاری اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. بعضی از دانشگاه های دولتی و همچنین غیر دولتی ترکیه، افراد غیر بومی را برای کار استخدام می کنند و این امر مزیت بسیار بزرگی برای دانشجویان می باشد.

مراحل و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

تمامی افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه را دارند، باید اقدام به دریافت ویزای تحصیلی نمایند. مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه بسیار ساده است و افراد متقاضی باید در ابتدا تاییدیه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظرشان را همراه با فرم درخواست ویزا به سفارت ترکیه در ایران تحویل دهند. نتیجه درخواست افراد متقاضی برای دریافت ویزای تحصیلی معمولاً بعد از دو ماه مشخص می شود. یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا یک موسسه آموزشی معتبر می باشد. پاسپورت افراد متقاضی باید از اعتبار کافی برخوردار باشد و دست کم باید تا 2 ماه بعد از مدت اقامت، اعتبار داشته باشد. افرادی که از طریق ویزای تحصیلی به کشور ترکیه مهاجرت می کنند، باید تمکن مالی خود را به دولت این کشور ثابت کنند و نشان دهند که می توانند در زمان تحصیل در این کشور تمام هزینه های زندگی خود را پرداخت کنند. سایر مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه شامل مدارکی از جمله عکس پاسپورتی، فرم درخواست ویزا و پرداخت هزینه درخواست ویزا می شود.

بورسیه تحصیلی ترکیه

دانشجویان بین المللی می توانند از طریق بورسه تحصیلی در این کشور ادامه تحصیل دهند زیرا دولت ترکیه برای دانشجویانی که شرایط دریافت بورسه تحصیلی را دارند، بورسیه ایی برای تحصیل در نظر گرفته است. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان به تحصیل در ترکیه ترغیب شده و سعی می کنند که این بورسیه را دریافت کنند. دانشجویان در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند از این بورسیه تحصیلی استفاده کنند. بورسیه تحصیلی کشور ترکیه شامل هزینه هایی مانند شهریه دانشگاه، خوابگاه، سفر و بیمه است. دانشجویان برای دریافت این بورسیه تحصیلی باید به زبان ترکی مسلط بوده و بتوانند به این زبان صحبت کنند. افرادی که به زبان ترکی مسلط نیستند باید به صورت اجباری دوره هایی برای یادگیری زبان ترکی بگذارنند. در حقیقت می توان گفت افراد متقاضی در صورت آشنا نبودن با زبان ترکی، موفق به دریافت بورسیه تحصیلی این کشور نمی شوند. به طور کلی می توان گفت دانشجویان با توجه به رزومه تحصیلی خود، می توانند این بورسیه را دریافت کنند. از مهمترین شرایط برای دریافت بورسیه تحصیلی این کشور، میانگین نمرات افراد در دوره های تحصیلی قبلی و همچنین آزمون ورودی دانشگاه است.